Bilsbro Gård ligger vackert beläget utanför Vingåker, mindre än tio minuter från samhällets centrum. Gården med sina klassiskt faluröda hus och vita knutar, den gamla loftboden från 1700-talet, magasinet, ladugårdslängorna och kvarnen som var i bruk ända fram till 60-talet ger en mycket traditionell bild av en svensk gammal gård, i typisk "Bullerby-anda".

 

VåR FAMILJ familj bor i en av de fastigheter som hör till Bilsbro Gård. Här odlar vi ekologiska grönsaker, både på friland och i växthus. Grönsakerna säljer vi sedan till lokala butiker och restauranger. Vid sidan av jobbar Jenny som konstnär, medan Allan arbetar i skogen med avverkning och planering.

 

Självhushållandet - vår filosofi kring odlandet

 

Valet att börja odla ekologiska grönsaker grundar sig i vår djupa övertygelse om att det är lukrativt att värna om den lokala marknaden och se till hållbara, miljö- och hälsovänliga, alternativ. Att gynna vårt närområde och ta hand om våra medmänniskor; vilja ge jobbmöjligheter till småföretagare och knyta god kontakt till dom som bor och arbetar i Vingåkers kommun med omnejd.

 

Vår dröm har sedan flera år varit att kunna försörja oss själva på mat. Att bo på en egen gård med mycket odlingsmark och plats för både djur och stor familj. Vi tycker att det är viktigt att veta vad vi stoppar i oss, att vi kan vara förvissade om att det är fritt från gifter - och undviker vi på samma gång att belasta miljön med långa transporter så är ju det en otrolig fördel.

 

På vägen har vi båda utvecklat ett stort intresse för odling och att kunna göra saker och ting på egen hand. Så vi tänkte helt enkelt att om vi ändå ska odla till oss själva - så kan vi ju lika så väl odla till andra också!

Följ oss på Facebook!

På våra facebooksidor uppdaterar vi bland annat om vad som händer på gården, i ateljén och om vår försäljning.

Kontakt

 

Allan Wilhelmsson

Tel: 070 69 518 69

E-mail: allan@bilsbro.se

 

Jenny Wilhelmsson

Tel: 073 83 55 809

E-mail: jenny@bilsbro.se

 

Copyright © 2016